Işık Elçi'den tavsiyeler

ABONE OL

19 yılı aşkın, kişisel gelişim üzerine Türkiye'de ve yurtdışında etkin ve özgün eğitimler veren Işık Elçi, yaşadıklarını, tecrübelerini, anılarını ve gözlemlerini anlattığı bir ilk olan, 'Kişisel Gelişim mi Kişisel Gerilim mi' isimli tek kişilik oyunu ile 12 Ekim'de Alsancak Bİ NEVİ SAHNE'de İzmirlilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu oyunda “Kral Çıplak” diyorum…
Işık Elçi, “Kişisel Gelişim mi Kişisel Gerilim mi?” oyununu şu sözlerle tanımlıyor:
“Yıllardır bu mesleği yapıyorum haliyle kuliste neler oluyor bitiyor biliyoruz. Maalesef son yıllarda kişisel gelişim kendilerine uzman diyen kişilerce zarar görmeye başladı. Elbette her meslekte olduğu gibi bu meslekte de arızalı kişiler var. İnsanları maddi ve manevi sömüren.
Yanlışları masaya yatırırken hem eğleniyor hem öğreniyoruz.
Kişisel gelişim uzmanı olarak , bir evlat, anne , eş olarak da yaşadıklarımı anlatıyorum.
Amacım insanları uyandırmak. Çünkü herkes çok değerli.
Türkiye’de bu alanda ilk gösteri “kişisel gelişim mi kişisel gerilim mi?” dir. 
Her zaman ki gibi ilklere imza attık”.

Kişisel gelişim yolcuğu bir rüya ile başlamış…
Rüyamda “neden yazmıyorsun” diye sordu ihtiyar bir amca “nasıl yazacağımı bilmiyorum” dedim. “Sen başla biz yardım edeceğiz” dedi.  Elbette öncesi yaşadığım sancılı dönemler vardı, hayata dair sorularım “neden buradayım” “hayata nasıl katkı sağlarım” gibi. Her uyanış bir çağrı ile başlar benim çağrımda rüyamdı. Çoğu kişiye göre bir rüyanın peşinden gitmek delilikti. Ama zaten hayatı değiştirenlerden hangisi akıllı ki! Rüyadan sonra iktisat eğitimini yarım bıraktım ve dramatik yazarlık eğitimi aldım. Ardından ilk kitabım çıktı. 2o yılı aşkın bir süredir kişisel gelişim üzerine seminerler, programlar veriyorum.
 
“Spritül Koçluk”la dünyada bir ilk…
Işık Elçi, Spritüel Koçluk kavramını şu şekilde açıklıyor: “tamamen bizim değerlerimizle oluşturulmuş bir sistem. Yirmi üçe yakın teknik var.  Tasavvuf temelli.  Uygulayıcılar yetiştiriyoruz. Danışmanlıklar veriyoruz. Kısaca şöyle söyleyebilirim, yaşam koçluğunda hedefler üzerine çalışılır, spiritüel yaşam koçluğunda da bu vardır ama biz kişinin kendi hayat/tekamül planı için çalışma yaparız. Tamamen ruhsal seçimlerini hatırlatırız. Böylece yıllar sonra ne keşkeleri olur ne de suçluluk duygusu”.

Işık Elçi’den tavsiyeler…
“Hayat bir yolculuk , yolculuğun tadını çıkarsınlar.  Kendilerini zayıf, bağımlı , güçsüz kılan bir sistemin içinde olmasınlar. Gerçek rehber kişiye kendi içsel gücünü kazandırır. Korku, kaygı, umutsuzluk oluşturmaz. Cesaret, anlayış, kabul, sevgi, doğrulukla yol gösterir. Bu güzel değerlerin oluşmasını sağlar.  Farkındalık dönüşüm yaratıyorsa, seni kozandan çıkarıyorsa  harika , yoksa farkındayım farkındayım Gülhane parkındayım…

 
 

 
 

 

işık elçi spritüel koçluk izmir kişisel gelişim mi kişisel gerilim mi” alsancak bi̇ nevi̇ sahne korku kaygı umutsuzluk cesaret anlayış kabul sevgi doğruluk tasavvuf temelli eğitimler türkiye oyun gülhane parkı