İTOB'TA Elektrik Krizi Milyonlarca Zarara Neden Oldu'

ABONE OL

Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak 2 kişinin yaşamını yitirdiği faciasının ardından İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nden çarpıcı görüntüler ortaya çıkmıştı..Yüksek voltajlı kabloların su kanalına döşenmesi görenlere pes dedirtmişti. Su kanallarına döşenen kabloların büyük bölümü ile aydınlatma direklerinin dibindeki kablolar açıkta bırakılmış.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra açıkta bırakılan kablolar apar topar yer altına alındı. .
SKANDALDAN SONRA BAŞKAN GÖREVİ YARDIMCISINA DEVRETTİ.

Vatandaşlar tarafından CİMER'e yapılan şikayette, OSB'nin su kanalları içinden elektrik kabloları döşenerek trafolardan elektrik alındığı ve fabrikalara elektrik verildiği konusunda dikkat çeken satırlar yer aldı. CİMER şikayetinde, 'OSB'de bulunan bazı firmalar mevzuata aykırı ve usulsüz elektrik kullanmaktadır Yine bazı firmalar kaçak elektrik kullanmaktadır. Su kanalları kapaklarının bir çoğu kırıktır. Metrelerce kablo açıktadır. Bazı kablolar yol geçen su kanallarına döşenmiştir. OSB'de acilen gerekli önlemlerin alınarak kanunlara ve yönetmeliklere aykırı davranarak suç işleyen yönetim kurulu üyeleri, projelere imza atan bölge müdürlüğü personelleri mimar, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, makine mühendisi, bölge müdürü ile bölge avukatına usulsüz ve kaçak elektrik kullanımlara ilişkin yaptıkları iş ve işlemler nedeniyle ceza verilmesini ve görevden alınarak ceza verilmesi gerekmektedir'  denildi.

İTOB YAPTIĞI AÇIKLAMADA SKANDALI İTİRAF ETTİ
İTOB'ta 12 saat süren elektrik kesintisi yüzünden 17 bin çalışan evlerine gönderildi. Binlerce dolar zarara neden olayda İTOB'tan resimli ve yazılı açıklama yapıldı. Bu açıklama liyakatsız çalışmayı da ortaya koydu. İTOB yazılı açıklamasında, 'İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 2021 yılında yapılan bir direk tamiratı sırasında, kabloda gerçekleştirilen ek işleminin uygun şekilde yapılmaması sebebiyle sabaha karşı bir elektrik arızası yaşanmıştır. Bu aksaklık, bölge genelinde 12 saatlik elektrik kesintisine yol açmıştır' satırları yer aldı. Yazılı açıklamada diğer bölümünde, 'Arızanın tespit edilmesinin ardından, tamirat işlemleri hızla başlatılmış ve titizlikle yürütülmüştür. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda onarım tamamlanmış ve gerekli testler devam etmektedir. Enerjinin gün sonuna kadar kademeli olarak verilmesi planlanmaktadır. Tamirat sürecine ilişkin görseller, kamuoyunun bilgisine sunulmak üzere paylaşılmaktadır. İTOB OSB Yönetimi olarak, yaşanan aksaklıktan dolayı üzüntülerimizi belirtir, katılımcılarımıza anlayışları için teşekkür ederiz. Saygılarımızla,İTOB OSB Yönetimi' satırları yer aldı.
 

i̇tob organize sanayi bölgesi i̇tob yüksek voltajlı kablolar i̇tob osb yönetimi ci̇mer projelere imza atan bölge müdürlüğü personelleri mimar inşaat mühendisi elektrik mühendisi makine mühendisi bölge müdürü izmir alsancak zarar