Meme Kanseri Farkındalığı İçin "Kahramanım Benim Kampanyası"
Meme kanseri farkındalığına önem veren herkes "kahraman" diyor. Türkiye'de başlatılan kampanyada, düzenli tarama ve erken teşhisin meme kanserini yenme konusundaki önemi vurgulanıyor ve meme kanseriyle mücadele edenlerin kahramanlık hikayelerine dikkat çekiliyor.
İstanbul, Türkiye, 23 Ekim 2020: Her yıl ekim ayında, dünyanın dört bir yanından insanlar meme kanseri farkındalığını artırmak ve bu hastalığın nedeni, önlenmesi, teşhisi, kontrol altına alınması ve tedavisine yönelik araştırmalar için fon toplamak amacıyla bir araya geliyor. GE Sağlık, meme kanserine karşı mücadeleyi desteklemeye yönelik taahhüdünün bir parçası olarak bu alandaki çalışmalarını 2012'den bu yana sürdürüyor. Her 8 kadından 1'inin meme kanseri riski altında olduğu ve meme kanserinin, %30 ile kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğu düşünüldüğünde, birçok insanın hayatını kurtarabilecek erken teşhisle ilgili bilgi edinmek daha çok önem kazanıyor.
Bu yılki kampanyanın lansmanı, meme kanserine dikkat çeken, bu konudaki farkındalığın yayılmasına katkı sunan, teşhis edilmesine ve bu hastalıkla mücadeleye yardımcı olan herkesi bir "kahraman" olarak nitelemek üzere Kahramanımbenim hashtag'i ile yapıldı. Bu doğrultuda, mamografi çektiren veya kendilerini bizzat muayene eden kadınların yanı sıra, bu alanda çalışan tüm teknisyenler, doktorlar ve bu hastalığa karşı mücadelede yenilik ve teknoloji üreten herkes de kahraman olarak adlandırılıyor.
GE Sağlık bu yılki meme kanseri farkındalık kampanyası kapsamında Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında, kanserden kurtulanların, sağlık çalışanlarının ve GE çalışanlarının dahil olduğu, erken teşhisin önemini vurgulayan hikayelerin anlatılması sağlanacak. Böylece herkesin bu mücadelede yer alabileceği ve yapacağı katkıyla aslında birer kahraman olduğu vurgulanacak.
Kampanya kapsamında, 23 Ekim tarihinde Acıbadem Altunizade Hastanesi Meme Kliniği’nden Prof. Dr. Erkin Arıbal, Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Canan Özsoy'un katıldığı bir panel gerçekleştirildi. Ayşe Arman'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde katılımcılar, meme kanseriyle mücadele alanındaki son gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı.
GE Türkiye Başkanı ve CEO'su Canan Özsoy panelin açılış konuşmasında: "GE olarak 2012'den beri meme kanserine dikkat çekmeyi amaçlayan etkili projeler yürütüyoruz. Bu amaçla bu yıl "KahramanımBenim" diyoruz. Kahramanların meme kanseri ile mücadele eden kişilerle sınırlı olmadığını, farkındalığı artırmak üzere çalışan, düzenli olarak kontrol yaptıran ve bu şekilde sorumluluklarını yerine getiren herkes aslında kahramandır. GE Sağlık olarak uzman ekibimizin çabalarıyla geliştirdiğimiz inovasyonlar, bu alanda çalışan herkesin birer kahraman olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu yıl, ülkemizde meme kanseri mücadelesini desteklemek için Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği'ne de destek veriyoruz" dedi.
Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş konuyla ilgili olarak” Ülke olarak genç bir nüfusumuz var ve her yıl aramıza katılan genç kadınlarımızın dikkatlerini, meme kanseri ve erken teşhis, tedavi gibi konulara çekmemiz gerekiyor. Kanser tedavisi konusunda hastaların daha iyi aydınlatılması gerekiyor. Onlara, gerçek ve bilimsel bilgiler verilmeli. Kanserle mücadele eden kadınlar sosyal ve psikolojik yönden desteklenmeli, hasta yakınları da aynı şekilde bu çemberin içine alınmalı. Burada belirtmek gerekir ki bu hastalık yalnızca kadınların değil erkeklerin de sorunu. Ülkemizde her 100 kadın hastaya karşılık 1 erkek meme kanseri hastası var. Ama erkeklerdeki meme kanserinin toplumsal farkındalığı daha düşük. Tüm bu konular çerçevesinde, halkımızın meme kanseri konusundaki bilincini artırmak üzere GE Sağlık ekibiyle el ele vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız bu kampanya ile sesimizi daha çok kişiye duyurabiliriz” dedi.
Acıbadem Altunizade Hastanesi Meme Kliniği’nden Prof. Dr. Erkin Arıbal, meme kanseri ile ilgili önemli detaylara dikkat çekerek, “Ülkemizde de yaygın olarak görülen meme kanserinde erken tanı için en iyi yöntem düzenli mamografi çekimlerini yaptırmak. Uzun süreli ve geniş gruplarda yapılan karşılaştırmalı araştırmalara baktığımızda, mamografi taramalarının meme kanseri nedenli ölüm oranlarını yüzde 40’a varan oranda düşürdüğünü görüyoruz. Bu yüzden, kadınlara 40 yaşından itibaren yılda bir defa mamografi çekimini öneriyoruz’ dedi.
"KahramanımBenim" sosyal medya kampanyası ekim ayının geri kalanında, 30 yaşın üzerindeki kadınlar arasında erken teşhisin önemi konusunda farkındalık yaratmaya devam edecek. Meme kanseriyle mücadele eden hastaların, onların aile üyelerinin, arkadaşlarının ve sağlık profesyonellerinin kahramanca hikayeleri ekim ayı boyunca paylaşılacak. Kampanyanın sosyal medya ayağında, meme kanseriyle mücadele eden daha fazla kahramana dikkat çekmek için #KahramanımBenim sloganının yer aldığı bir Instagram filtresi kullanıldı. Ayrıca, lansman etkinliği GE Türkiye Linkedin ve YouTube kanallarında yayınlandı.
GE Sağlık Orta Doğu, Kuzey Doğu Afrika, Orta Asya ve Türkiye Genel Müdürü Nael Dabbagh şunları söyledi: "Pandeminin yarattığı etki, söz konusu sağlık olduğunda hepimizin birlik olmamız gerektiği, seçimlerimiz ve eylemlerimizle aramızdaki en savunmasız kişileri bile koruyabilecek güce sahip olduğumuz konusunda güçlü bir hatırlatıcı oldu. Aynı durum meme kanseri için de geçerli. Umudumuz, bu yılki kampanyamızın insanlara harekete geçmek konusunda ilham vermesi ve birlikte tüm kadınların kendi kendine muayenelerini ve mamografi taramalarını düzenli şekilde yapmalarını destekleyebilmektir. Erken teşhis, hastalığın saptanması ve etkili bir şekilde tedavi edilmesi için hayati önem taşıyor."
Türkiye'deki farkındalık ve erken tanı seviyesinin artırılması, kanserin Türkiye'deki kadınlar arasında en yüksek ikinci ölüm nedeni olduğunu ve toplam ölüm içindeki payının da gittikçe arttığını gösteren istatistiklerin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Meme kanserinin I. evrede erken teşhisi yaklaşık %100 sağ kalma oranı anlamına gelirken, IV. evrede teşhis edilmesi halinde bu oran %22'ye düşüyor. Yıllık mamografi taraması, meme kanserinin erken tespit edilmesine yardımcı olarak hastanın meme kanseri nedeniyle ölüm riskini %25-30 veya daha fazla azaltabilir.
30 yılı aşkın bir süredir Türkiye'nin sağlık sektörüne destek sunan GE Sağlık, bugün ülke genelinde 3.000'den fazla sağlık kuruluşunda kullanılan 60.000'den fazla sistem ve teknolojinin üreticisidir.
GE Hakkında:
Dünyanın Dijital Endüstriyel Şirketi olan GE (NYSE: GE) yazılımla tanımlı makineleri ve birbiriyle bağlantılı, hızlı ve öngörülü çözümleri ile sektörde dönüşüm yaratıyor. GE’deki her iş kolu aynı teknolojiye, pazara, yapıya ve bilgiye erişim sağlayan GE Store ile küresel olarak bilgi alışverişi gerçekleştiriyor. Her icadımız, bulunduğumuz endüstriyel sektörlerde inovasyonu ve uygulamaları daha ileri taşıyor. Çalışanlarımız, hizmetlerimiz, teknolojimiz ve ölçeğimiz ile endüstrinin dilini konuşuyor ve müşterilerimiz için daha iyi sonuçlar üretiyoruz. www.ge.com
GE Sağlık Hakkında:
GE’nin (NYSE: GE) 19 milyar dolarlık sağlık işletmesi GE Sağlık, tıbbi görüntüleme, izleme, biyoüretim, hücre ve genetik terapi teknolojilerinin lider sağlayıcısı olarak akıllı cihazlar, veri analitiği, uygulamalar ve hizmetler yoluyla tanılama, terapötik ve izleme alanlarında hassas sağlık hizmetleri sunar. Sağlık sektöründeki 100 yılı aşkın deneyime ve dünya çapındaki 50 binin üzerinde çalışana sahip olan şirket, dünya genelindeki hastalar, sağlık hizmeti sağlayıcıları, araştırmacılar ve yaşam bilimleri şirketleri için sonuçları daha etkili bir şekilde iyileştirmeye yardımcı oluyor.