EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Laboratuvarlarında Uygulamalı Eğitim Yapılıyor
Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Laboratuvarları, öğrencilere uygulamalı ders alanı imkânı sunarak, akademik gelişimlerine katkı sağlıyor. Fakülte bünyesinde yer alan Spor Psikolojisi, Kinesiyoloji ve Kuvvet, İklimlendirme, Anatomi, Egzersiz Biyokimya ve Performans Laboratuvarları, lisans ve lisanüstü öğrencileri ile öğretim elemanlarının önemli çalışmalar yapmalarına alan tanıyor. Laboratuvarlarda fakülte öğrencilerine verilen derslerin yanı sıra; diğer üniversitelerin farklı bölümleri ile ortak projeler de yürütülüyor.
EÜ Spor Bilimleri Fakültesinin alanında en iyi fakültelerden biri olduğunu ve uygulamalı eğitime önem verdiğini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Sahip olduğumuz laboratuvarlarımız oldukça kaliteli. Bu kalite, bilimsel araştırmalar açısından çok önemli. Ne kadar gelişmiş laboratuvarlara sahipseniz, o kadar avantaja sahip olursunuz. Biz, laboratuvarlarımız sayesinde başarılı çalışmalar yapıyoruz. Bizim için uygulama oldukça önemli, çünkü yalnızca teori yeterli olmuyor. Laboratuvarlarımız içerisinde öğrencilerimiz sürekli eğitim alıyor ve makineleri kullanmayı öğreniyor. Öğrencilerimiz, buradan çok daha bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olarak mezun oluyor. Fakülte öğrencilerimizi, Türkiye'de spor endüstrisinin önemli noktalarında görebiliyoruz” diye konuştu.
Öğrencilerin laboratuvarlarda nitelikli eğitim aldığına dikkat çeken Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol, “Bizim sahip olduğumuz imkânlar, çoğu profesyonel kulüpte dahi bulunmuyor. Fakültemizde öğrencilerimize yönelik performans laboratuvar dersleri bulunuyor. Bu derslerde laboratuvarlardaki tüm cihazları ve ne amaçla kullanıldıklarını öğreniyorlar. Bunun dışında, sahada uygulanan testlerimiz de var. Dünya sporuna baktığınızda, gelişmiş ülkelerde performans gösteren tüm sporcuların arkasında onları destekleyen bilimsel bir ekip oluyor. Dışarıdan bakıldığında bir tane başantrenör gözüküyor ama arka planda çok ciddi bir ekip çalışması bulunuyor. Dolayısıyla burada yetişen arkadaşlarımız, çok kıymetli ekiplerde yer alıyor. Saha çalışmalarının yanına laboratuvar bilgilerini de ekleyerek; yapmış oldukları testlerle sporcuların performans seviyelerini belirleyip, bu seviyeleri antrenörlerine aktarıyorlar. Antrenör de antrenmanların plan ve programlarını buna göre düzenleyerek, performansı daha da yukarıya taşımak için saba sarf ediyor. İçinde bulunduğumuz yüzyıl, iletişim ve bilişim yüzyılı. Biz de bu alanlarda öğrencilerimize her zaman tam destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları; Prof. Dr. Bahattin Özçaldıran, Doç. Dr. Zişan Kazak, Doç. Dr. Tolga Akşit ve Arş. Gör. Görkem Aybars Balcı alanlarıyla ilgili laboratuvarlar hakkında bilgi verdi.
YORUMLAR